Joe McNally

I AM Photographer Festival 2013 toimub 28-31 märts 2013 Tallinnas. Sisuliselt meie endi õue peale on toodud fototarkus koos maailmakuulsate meestega, mistõttu hiilisin minagi kohale, et saada natuke juurde oma oskustele ja laiendada oma silmaringi. Joe McNally on selline nimi, mis mulle päris fototarkuse alguses teatavaks sai. See on siis enam-vähem umbes aasta tagasi. Nimelt, kui olin otsustanud, et proovin ka ise midagi luua visuaalset ja fikseeritud ning samas ka kena, siis ammutasin ma infot igalt poolt. Mõned koolitustunnid sai omandada läbi raskuste, sest kogu see fotovärk on Tallinna keskne ja ennast sinna vedada on päris tülikas. Seega teine ja põhiline teadmiste ammutamise varasalv on internet ja just sealt ma leidsin peagi selle mehe. Mõned videolõigud tema näpunäidetest Youtube’st, siis kodulehele http://portfolio.joemcnally.com, siis koolitaja lehekülg http://kelbytraining.com kus on palju strobismist juttu jne. jne.

Neljapäeval, 28. märtsil 2013 aastal, oli mul au osaleda lühikesel workshopil, mis Joe McNally poolt pakutud. Jutt on lühike, ilusaid asju oskab teha see mees. Kohal olid vast tegijamad fotograafid Eestist ja meie lähinaabrusest ning kuigi ma ei ole kindel, kui professionaalsed need inimesed mu ümber olid, aga palju teadlikumad minust kindlasti. Mul ei õnnestunud eriti klõpse teha, sest esiteks oli aega väga vähe (4 tundi kokku) ja teiseks, kui mul tekkis võimalus paugutama hakata, siis kõige kiuste miskipärast ei toiminud minu välk saatjane perfektselt. Sain teha ainult kaks toimivat klõpsu ja see teine sooritus on ka siin lisatud. Kusjuures need olid mul testid, et veenduda, kas sätted on korras ja kui tundus, et kõik toimib, siis ülejäänud klõpsud ei päästnud välkusid lahti. Selline on kord elu ja see on ka elav näide, mis vahe on pärisfotograafi ja mägnufotograafi vahel.

Ühesõnaga, minu vajutatud ja minu aparaadiga tehtud, kuid iseenesest mr McNally sätitud pilt keskaegsest Revali linnapreilist.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: